Sprzęt gastronomiczny - na co zwrócić uwagę? Sprzęt gastronomiczny to bez wątpienia główny szczegół wyposażenia każdego lokalu gastronomicznego, bez względu na serwowane dania a także zaproponowane klientom menu. Warto wspomnieć o tym, że zarówno jakość obsługi klienta, jak też jakość podawanych dań zależy w znacznym stopniu od wyposażenia takiego lokalu, a zatem zaopatrzenia go w fachowy sprzęt gastronomiczny, np taki jak warnik do wody hendi 20l. Warnik do wody to dystrybutor gorącej wody, który dzięki podłączeniu do wody może napełniać się automatycznie. Są to urządzenia przyszłościowe i funkcjonalne, które charakteryzują się też atrakcyjnym designem. Są w głównej mierze zabezpieczone przed tak zwanym gotowaniem na sucho, co mogłoby spowodować uszkodzenie urządzenia. W ofercie dostawców rozwiązań dla gastronomii znajdziemy też urządzenia tj. hendi noz do kebaba. Jest to nóż elektryczny, który stworzony jest z mocnej oraz odpornej na zniszczenie stali nierdzewnej, a dodatk owo wyposażony w zasilacz. Jedną z jego funkcji jest możliwość regulacji grubości krojenia.
Polecana strona: kuchenka indukcyjna hendi.